Pages

Tuesday, July 1, 2014

Mini interview!

Mini interview with Christel Jensen

Notification! I will wright this interview in Norwegian, but for those of you who don't understand the language, I guess Google translate would help you out:-)

Jeg tok kontakt med Christel Jensen etter å ha blitt facinert av hennes blogg www.christeljensen.blogspot.no og til min store glede fant ut at hun holder til i Norge, nærmere bestemt Haslum i Bærum. Jeg har holdt på med denne hobbyen i "min lille boble" uten å kjenne noen andre som driver med det samme, så det var utrolig gøy å få komme på besøk til en skikkelig proff som har drevet med dette i mange år. Christel Jensen fikk tittelen "IGMA artist" i 2006.
IGMA "The international Guild of Miniature Artisans"
 ble grunnlagt for å fremme gode miniatyrer som en kunstform for å øke bevissthet og forståelse av høy kvalitet og utførelse. Christel har etterhvert utviklet konseptet "The mini mice" som handler om livet til en muse-familie på landet. Hun lager alt fra musene, deres hus og interiør selv, og selvfølgelig også maten de lager! På en egen blogg: www.theminimice.blogspot.no kan du lese om musene og også finne boken Christel har laget om dem "The mini mice In the garden of lace".


 - Hvordan havnet du inn i miniatyr-verdenen?

Jeg lagde noen hobbybøker omkring år 2000 hvor jeg lagde figurer og ulike gjenstander i Fimo-leire og etter det begynte jeg å lage smykker av den samme leiren. Etterhvert ble jeg inspirert til å lage miniatyrmat av Fimo-leire og drev med det en stund, til jeg fikk idéen om musene og fortsatte å utvikle deres verden.

- Hvor mye tid bruker du på å lage miniatyrer?

Å lage miniatyrer er ikke bare hobbyen min, det er også mitt yrke og livsstil. Jeg kan jobbe med dette både sent og tidlig og har den friheten at jeg i stor grad bestemmer over dagen min selv. Slik sett blir det å lage miniatyrer mest styrt av når kreativiteten kommer. Men den kommer hele tiden, selv når jeg slapper av og leser en bok eller ser noe på TVeller på nettet, så jobber mine tanker om hvordan jeg kan utvikle mine egne ting. Så kreativiteten er aldri avslått! Hendene kan kanskje slappe av, men hodet jobber hele tiden.


- Har du noen hjelpsomme tips til en som er nysgjerrig på å lage ting i miniatyr? 

Det kan være greit å begynne med et lite prosjekt, som å lage ett rom av gangen (roombox). Man kan kjøpe inn ting til å for eksempel lage et vaskerom eller et lite bad og så etterhvert prøve seg frem med å lage egne ting, små håndklær for eksempel, før man avanserer med å lage hus. Asiatene er utrolig flinke til å lage små enkeltscener, sjekk for eksempel ut Nunus house eller Studio Soo på Pinterest. Det finnes forøvrig en masse inspirasjon på nettet, for eksempel youtube og diverse høyprofilerte blogger som er verdt å sjekke ut.


- Hva betyr det å lage miniatyrer for deg? Og hva er utfordringene?

Når jeg lager disse små tingene og kommer inn i en flow hvor jeg glemmer tid og sted og verden utenfor, er det som en slags meditasjon. Jeg er ikke logisk laget, det er ikke slik hjernen min fungerer så jeg har alltid måttet drive med noe kreativt. Bakdelen med å ha sitt kreative kontor i eget hus, er at man må være mer strukturert på det man driver med. Det er alltid noe annet man kan gjøre, sette på en klesvask eller lignende så der jobber jeg med meg selv kontinuerlig. Men når man er kreativt anlagt så går det muligens utover strukturen- man kan ikke få i pose og sekk!
- Hvis du hadde ubegrenset med tid og materialer; hva ville du gjort da?

Jeg vil gjerne videreutvikle konseptet om "The mini mice" så jeg ville brukt tid på det og hentet inn ressurser som kunne hjulpet meg til å lage et produkt som var enda større og enda bedre. Jeg ser jo at det er mange muligheter med dette konseptet, det kan bli flere bøker og kanskje en film...? Tiden vil vise, man må begynne et sted.


Takk for intervjuet og tusen takk for at jeg fikk besøke deg, Christel, og titte inn i din fantastiske miniatyr-verden!

3 comments:

 1. Koselig skrevet! Takk for det. Var så hyggelig å ha deg på besøk:)

  ReplyDelete
 2. Så hyggelig at du synes det, Christel! Det var kjempeinspirerende å komme til deg, jeg gleder meg til å følge musene dine videre:-)

  ReplyDelete
 3. Do you understand there's a 12 word phrase you can tell your crush... that will induce intense emotions of love and instinctual appeal for you deep inside his heart?

  Because deep inside these 12 words is a "secret signal" that triggers a man's impulse to love, worship and look after you with his entire heart...

  12 Words That Fuel A Man's Love Impulse

  This impulse is so hardwired into a man's genetics that it will drive him to work harder than ever before to to be the best lover he can be.

  Matter of fact, triggering this mighty impulse is so essential to getting the best ever relationship with your man that the second you send your man one of these "Secret Signals"...

  ...You will immediately find him open his mind and heart for you in a way he never experienced before and he'll recognize you as the only woman in the universe who has ever truly fascinated him.

  ReplyDelete